De medewerkers van De Hoendrik denken graag met u mee | Reserveer nu 0488 45 18 51

Over ons

In het jaar 1968 neemt Jan Mathijssen het initiatief om een dorpshuis te bouwen. Hij vraagt de leiding van de Oranjevereniging, te weten: Herman van Baal en Piet van Hal, om mee te doen.

De eerste vergadering, wordt samen met nog andere dorpsgenoten gehouden bij Gre van de Pol-Veens in Herveld. Daarna is er een bijeenkomst met 25 verenigingen in de kelder van het gemeentehuis in Andelst.

Op 27 juni 1969 is het dan zover en geeft de gemeenteraad medewerking tot de bouw van het Dorpshuis. Op 13 oktober wordt dan ook de vereniging “Ons Dorpshuis” opgericht.

Op 9 februari wordt de eerste paal geslagen door burgemeester v. Lijnden. Op 27 augustus 1971 wordt de eerste steen gelegd door de oudste inwoner, Dorus Vens. De jongste inwoner is Karin Beumer, geboren op 13 oktober 1969, de dag van de oprichting. “Samen Leven, Samen streven” is de spreuk die bedacht werd door Bertus Merkus.

De officiële opening is op 06 november 1971, met een toespraak van de toenmalige voorzitter Jan Mathijssen.

In het jaar 1976 was het tijd voor de eerste vergroting van het Dorpshuis ( links ). Daarna wordt in 1981 de tweede vergroting ( rechts ) bewerkstelligt. In 1990 is het middenstuk aan de beurt. Nu komen de keuken, foyer en de bar aan de beurt.

Door de jaren heen zijn er verschillende veranderingen geweest en wij hopen dan ook binnenkort met een verbouwing te beginnen. Op dit moment is het gebouw zo verouderd en niet meer van deze tijd, dus willen we de Hoendrik grondig verbouwen, zodat het de eerst komende jaren weer up to date zal zijn.

Voorlopig staat deze verbouwing/vernieuwing gepland voor het voorjaar van 2019. Wij zijn momenteel druk bezig achter de schermen om alles correct te laten verlopen.

Tot die tijd heten wij u van harte welkom, en hopen u een keer te mogen begroeten in Zalencentrum de Hoendrik.